Experimentem una mica ??

L’aprenentatge és per al nen petit, sobretot, una qüestió de vivències. A la llar d’infants Els Petits Gegants, els infants aprenen a partir de l’experiència directa, de les sensacions físiques, de tot allò que els arriba pels sentits. Per això és molt important que l’escola li ofereixi situacions atractives per experimentar amb materials i contextos tan rics com sigui possible, despertant la curiositat per aprendre.

La llibertat, el desig d’investigar, la necessitat de conèixer l’entorn, de tocar, de sentir fa que sigui una experiència única per a cada infant.

Ballmanetes : cançons, moixanes i jocs de falda !!

El joc és el millor aprenentatge dels menuts. Això ho saben ben bé els pares i els mestres de l’escola bressol i d’educació infantil. Les cançonetes, ballmanetes, … que solen anomenar-se jocs de falda es solen transmetre per tradició oral, generació rere generació.

Les cançons, moixaines i jocs de falda es poden considerar les primeres manifestacions lúdiques que les mares i els pares poden compartir amb els seus fills i constitueixen un punt de partida privilegiat en l’educació infantil, a través del qual els nens i les nenes poden iniciar el descobriment del seu cos, del llenguatge oral, de la dansa, del ritme, del moviment, de la música. I aprendre a sentir, a percebre i, a poc a poc, a expressar-se. A més, s’enforteixen els vincles afectius.

Tots aquests jocs estan plens de música, sonoritat, ritme i… molta poesia.

[ballmanetes.jpg]