Sant Joan 2019 !!

El curs passat…..

Avui els nens/es de la classe de les girafes, han fet un mural molt xulu !!! l´objectiu era simular els petards de Sant Joan i ho han aconseguit, els hi ha quedat genial.

Taules de llum !!!

El curs passat……

la taula de llum

És un objecte molt útil per fer aprenentatges, gaudir d’una manera diferent, d’experimentar amb la llum, experimentar amb objectes opacs, translúcids i transparents, jugar, fer ombres, pintar amb pintures, treballar amb sorra, fer-hi dibuixos, etc.

Sovint, les taules de llum s’associen com un excel·lent recurs per a la ciència, l’exploració i el descobriment (que sens dubte ho són), però, les taules de llum són molt més que això.

És un recurs fantàstic per afavorir la creativitat i la descobertaDurant els primers anys de vida, tots els coneixements del medi s’adquireix per mitjà dels sentits. Per tant, és molt important treballar les capacitats sensorials per desenvolupar les percepcions.

L’infant aprèn a través dels sentits, s’obre pas al món jugant i experimentant, provant i comprovant. Des del joc amb les ombres fins a l’experimentació amb els materials més sofisticats, els infants investiguen les propietats de la llum i del color, es fan hipòtesis i comproven els resultats.

La taula de llum ofereix una oportunitat de jugar a través de la llum i el color, convertint l’activitat científica en un centre d’experimentació i expressió artística. 

Objectius :

  • Observar i viure els canvis de la llum a partir de la pròpia actuació.
  • Observar la llum, les ombres i els colors.
  • Desenvolupar la percepció de les formes, els colors, les ombres, la intersecció dels tons cromàtics i el canvi que generen.
  • Investigar i experimentar amb la llum.
  • Jugar amb el material proposat i gaudir de l’activitat.