El resultat del nostre hort..

A la nostra escola Els Petits Gegants disposem d’un hort que ens obre un munt de possibilitats de treball amb els infants de P-2. Aquest projecte parteix de la necessitat de gaudir d’un espai exterior ric i estimulador, amb propostes didàctiques naturals que fomenten la descoberta i l’experimentació dels infants, aportant-los coneixements i respecte vers la natura. Des de molt petits els infants senten gust per la descoberta i curiositat pel seu entorn, fet que els impulsa a explorar i intentar comprendre el que hi passa.

Les activitats a l’hort comencen amb la plantació de llavors, de planters, el regadiu, l’observació del creixement de les plantes i dels seus fruits i la seva recollida i neteja per després tastar-los. Destaquem, amb aquesta activitat, la creació d’una actitud positiva cap a l’alimentació aportada pel contacte directe amb la natura i els aliments.

El treball a l’hort fomenta en els infants la curiositat a l’hora de provar nous aliments, atès que els nens i nenes hi han intervingut, n’han tingut cura i, gràcies a això, se’n senten partícips. Es tracta d’un projecte que representa un dels eixos transversals de la nostra escola i que forma part de la nostra identitat com a centre.

Quin goig d´enciams !!! ara ens toca esperar uns dies més perquè ens surtin les pastanagues i els pèsols…però de mentres, ens podem fer unes amanides ” estupendes” !!

Despertem els sentits amb les bosses sensorials !!

 • Les bosses sensorials. Al ser un material que permet moltes formes fa que els infants petits no es puguin fer mal amb la bossa gràcies a que la bossa és toveta i encara que la puguin llençar no es podrien fer mal. Hem de tenir en compte també a l’hora d’utilitzar-les amb els nadons que siguin capaços de manipular-les per ells mateixos, que ja tinguin la capacitat d’agafar-la, apretar-la, tocar-la, aixecar-la..
 • Què treballem amb les bosses?
  • Desenvolupament social: si juguen més d’un amb les bosses, hauran d’aprendre a deixar-se la bossa, a jugar junts, etc.
  • Motricitat fina: amb els nadons desenvolupa la motricitat al agafar les bosses, a intentar agafar les joguines, bossetes que hi ha dins.
  • Llenguatge: perquè podem parlar del que hi ha a dins les bosses explicar coses, contes, imaginar històries…
  • Educació visual: aprenen a buscar coses dins (sobretot amb les que tenen més d’un element), veure la barreja dels elements de color (això passa sobretot amb les bosses de pintura), a veure si els elements són opacs, translúcids, transperents, etc
  • Educació auditiva: aprenen a escoltar son forts, fluixos, agradables, desagradables.
  • Desenvolupa l’atenció: veure el que passa, les reaccions instantànies, els canvis, …