Expliquem un conte…

La importància del conte a l’escola bressol

El conte apareix com un bagul ple de possibilitats de cara al desenvolupament de l’infant. És una font per sedimentar i enfortir els poders psíquics com són la imaginació, la fantasia, el plaer i la sensibilitat. El conte ofereix la base per aconseguir un equilibri entre la realitat i el somni, molt important per fer front el món actual. El conte ocupa doncs un lloc fonamental en la vida d’un infant i té una gran importància en el futur desenvolupament de l’infant  ja que:

  • L’apropa al món de la lectura.
  • Li dóna un valor i per tant en té cura.
  • Nodreix i enriqueix la fantasia, ampliant el món de l’experiència.
  • Afavoreix el procés de maduració integral de la personalitat del nen.
  • Posa en contacte els infants amb el món de la realitat.
  • L’inicia en un codi moral: el concepte del bé i del mal i l’aproximació a  virtuts com el respecte, l’honestedat, la generositat,etc…
  • Afavoreix moments de diàleg i trobada efectiva entre la persona adulta i l’infant.
  • Ajuda a l’infant a descarregar moments d’ansietat i agressivitat, a eliminar pors i tensions.

cuentos cortos para niños de 6 a 8 años

Que importants són les emocions……

Un dels recursos per treballar les emocions és a partir del conte “El monstre de colors”de la il·lustradora Anna Llenas. En aquest conte, el protagonista és un monstre ben diferent als altres, aquest no fa por i no sap que li passa, té un garbuix d’emocions i ara toca desfer l’embolic. Una nena l’ajudarà a diferenciar i separar les diferents emocions.

Aquest conte ens ajudarà a treballar i identificar les diferents emocions a partir dels colors i donarà peu a fer petites reflexions de com ens sentim i quines emocions hem experimentat.

Seguim amb els mini mons…

A veure si us agraden aquestes propostes de mini mons !!! són fantàstiques !!.

Beneficis dels mini mons : 

- parlar, dialogar i escoltar els altres, en cas que sigui colectiu
- crear històries i promoure la creativitat, imaginant
- afavoreix el llenguatge matemàtic i mil coses més que els experts han obervat i anotat. Per tot això és super recomanable que tots els nens i nens tinguin l’oportunitat de jugar d’aquesta manera.