Contes Musicals ( un conte al sac )

Avui hem fet una sessió per a tota l´escola de : Música i contes pels més menuts a càrrec de:  https://www.uncontealsac.com

Ha sigut molt divertit, la Mercè ens ha explicat un munt de contes i tb ens ha cantat moltes cançons !!

• Activitat: Projecte que pretén apropar la música i la lectura als infants més petits, d’una manera atractiva i engrescadora, molt pensada per aquestes edats tan primerenques. On l’objectiu principal és “gaudir” a través de la sensibilització musical i de les primeres lectures. El projecte ofereix unes sessions plenes d’estímuls, de noves experiències i  nous coneixements pels més menuts. 

• Objectius:

-      Amor i respecte cap a la música i els contes.

-      Potenciar la memòria.

-      Potenciar l’escolta atenta.

-      Treballar la relaxació.

-      Treballar l’audició.

-      Treballar a tres nivells molt importants: cerebral, emocional i de valors.

 

La importància de treballar les emocions a l´escola bressol_2

Les emocions són importants i cal que les treballem a l’escola. L’educació emocional  afecta el desenvolupament dels alumnes, ja que incentiva la seva motivació, predisposa a actituds més positives, millora les seves relacions i obté millors resultats acadèmics.

Per aconseguir que un nen creixi, en tota la dimensió de la paraula, no n’hi ha prou amb l’adquisició de coneixements. Generar un clima emocional positiu també influirà de forma decisiva en el seu desenvolupament. Si l’educació ha de ser un procés d’aprenentatge per a la vida, les emocions són molt importants i les hem de tenir en compte.

Aquest cop ho hem treballat amb les nostres taules de llum.

Expliquem un conte en la foscor ??? ( la por )

La por és una de les emocions més freqüents en els infants i de les primeres en manifestar-se. Definim la por com una emoció habitual durant la infantesa que apareix quan el nen o nena se sent en perill per una amenaça real o irreal. És un comportament normal i totalment necessari per al desenvolupament evolutiu –són etapes que han de passar– i en la majoria de casos disminueix i desapareix de forma natural a mesura que van creixent. Un nen sense por és un perill. La por actua com a sistema de seguretat i constitueix la motivació necessària per evitar un perill concret.

Les pors que es poden considerar normals segons l’edat són les següents:

  • De 0 a 1 any: plora davant d’estímuls desconeguts, estranys, sorolls forts, separació…
  • De 2 a 4 anys: por dels animals, por a fer-se mal, foscor, persones disfressades, sorolls forts…
  • De 4 a 6 anys: por de la foscor, d’éssers imaginaris (monstres i fantasmes), d’estar sol, d’animals, d’elements de la natura (per exemple, els trons)
  • De 6 a 9 anys: por al dany físic, als éssers fantàstics, a la mort, al ridícul per l’absència d’habilitats escolars i esportives.
  • De 9 a 12 anys: por als incendis, als accidents, a contreure malalties greus. Apareix la por al divorci dels pares o al mal rendiment escolar.
  • De 12 a 18 anys: pors relacionades amb l’autoestima personal (capacitat intel·lectual, aspecte físic, por al fracàs) i amb les relacions socials.

Enllaç del conte explicat :

https://www.youtube.com/watch?v=yu9LMsvmdZc