Sant Ponç !!

Aquesta setmana tots els alumnes dels Petits Gegants, han fet tota mena d´activitats relacionades en Sant Ponç, el patró dels herbolaris i dels apicultors. Han fet un tastet amb mel i melmelades, han tocat, olorat diverses herbes aromàtiques, han fet infusions, bosetes aromàtiques,….s´ho han passat d´alló més bé !!! i també han escoltat el conte El cargol i l´herbeta de poniol.


Seguim amb les paneres !!

La panera dels tresors consisteix a oferir una panera als infants, la qual conté objectes de diferents materials que pretenen desenvolupar els sentits dels infants i la descoberta, i així coneix diferents característiques d’aquests: temperatura, pes, forma, color, olor, so… Amb aquest joc, el nen desenvolupa la coordinació d’ulls, mà i boca, ja que pot accedir fàcilment als objectes i portar-los a la boca per conèixer-los.

La panera dels tresors és una activitat d’exploració i proporciona als infants la possibilitat d’interessar-se per tot allò que té al davant. El nen ha d’estar assegut al costat de la panera sobre una catifa, ja que en molts casos l’infant encara no sap caminar, i així té un lloc propi on poden jugar còmodament tres nens alhora com a molt. Cal evitar interferències i afavorir sempre la lliure exploració, manipulació, concentració i atenció.Amb aquesta activitat l’infant aprèn sol i per ell mateix. L’adult, amb la seva presència i atenció, li dóna seguretat i confiança.